Unox heeft niet de lekkerste...

Zaterdag 8 december 2018

De lekkerste rookworst is echt veel lekkerder

'Bah', 'Niet eetbaar', 'Dit kan echt niet', onze 100 testers zijn zonder uitzondering niet te spreken over de smaak en structuur van de meeste van de rookworsten. Zo krijgen die van de Plus omschrijvingen als 'zuur' en 'rubberachtig' om de oren, de bio+ vinden mensen 'te smerig voor woorden'. Ook is het nog niet gelukt om onze testers te verwennen met een écht lekkere vegetarische worst. Blind geproefd werd die van Unox er zonder problemen uitgehaald en eindigde dik onderaan. De Roockworst van de Vegetarische slager durfden we de testers niet eens voor te zetten.

Goed nieuws was er zeker. Daar zijn de testers unaniem over.

'Dit is kindermishandeling', roept een meisje na het proeven van een plakje rookworst.

Pas als je erop gaat letten, zie je hoeveel verschillende merken rookworst er zijn. We hebben ons daarom gericht op Gelderse rookworsten bij zoveel mogelijk verschillende supermarkten. Natuurlijk mag de worst van Unox in het vergelijk niet ontbreken. Die scoort niet slecht, maar was ook zeker geen winnaar. 'Te zuur' en een 'te sterke smaak' merken de critici op, veel anderen vinden het 'wel oké', maar 'geen topper'.

'Ha, eindelijk vlees', springt een van de testers op bij het proeven van de rookworst van de Aldi. Haar enthousiasme wordt gedeeld door andere testers die 'm unaniem de lekkerste vinden, veruit zelfs. Ook van de AH Gelderse rookworst wordt genoten. Deze komt in tegenstelling tot die van de Aldi niet uit het koelschap. Vooral het 'harde velletje' en de 'goede vleesstructuur' vielen in de smaak.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@