het lekkerste volkoren knäckebröd is...

Vrijdag 9 november 2018

Huismerk schittert naast bekend merk

Het ene knäckebröd is het andere niet, blijkt al snel uit de test naar de volkoren variant. Wat de een ‘een smaak als karton’ vindt, vindt de ander dezelfde cracker maar ‘wát lekker’. Knäckebröd mag dan niet het meest sexy product in de supermarkt zijn, de uiteenlopende kwalificaties van de testers liegen er niet om.

Zo krijgt totaalwinnaar Rivercote van de Lidl uiteenlopende kwalificaties om haar oren, die variëren van smaakloos tot een uitbundig wow!

Rijk, luchtig, vreemd, raar smaakje, perfect, te krokant... waar halen de mensen ’t vandaan? ‘Wat een verschillen’ zucht proever Janny als ze het zoveelste stukje aandachtig naar binnen werkt. ‘Had ik niet verwacht. Die dingen lijken immers allemaal op elkaar.’ Ze schudt haar hoofd, noteert haar score, neemt een slok water en gaat verder. 

Dat smaken verschillen is natuurlijk een open deur. Zo krijgt totaalwinnaar Rivercote van de Lidl uiteenlopende kwalificaties om haar oren, die variëren van smaakloos tot een uitbundig Wow! en van flauw tot lekker knapperig. Marja noemt de crackers van Van Vlegelaar naar aarde smaken, en AH donker is volgens haar ‘droger dan droog’. Met dat laatste is haar buurman Paul het beslist niet eens, want die vindt de AH donker juist een toppertje. 

Zit er echt verschil tussen de smaak van mannen en vrouwen? Zij mogen dan op vele fronten gelijk zijn, qua smaakbeleving blijkt dat niet het geval te zijn. Ook kinderen hebben zo hun eigen voorkeuren.

Het werd een fotofinish voor Rivercote en Bolletje en hier komt het verschil tussen mannen en vrouwen naar voren. Mannen kiezen voor het minder vezelrijke Rivercote die ook nog meer suiker bevat, vrouwen kiezen voor de 'gezondere' Bolletje. Opvallend dat Wasa glutenvrij erg hoog scoort bij kinderen, vooral bij meisjes. Goed nieuws voor kinderen met glutenallergie!

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@