ambachtelijke smaak voor een prikkie

Woensdag 12 december 2018

Welke ham is echt lekker?

'Schat, neem je ook ham mee?', en daar sta je dan voor het schap met vleeswaren: ham tot zo ver het oog reikt. Is die met de chique verpakking de lekkerste of juist die goedkope helemaal onderuit de koeling? En kan je beter gaan voor de achterham van een premium-supermarkt of is de prijsvechter beter? Nou, de slagersachterham van een grote supermarkt bakt er niets van, terwijl de prijsvechter met de lekkerste 30+kaas en volkoren knäckebröd ook de winnende achterham heeft.

De een lijkt zo van de slager, de andere is een plak smakeloze rubber...

Wat is nou echt lekkere achterham? Volwassenen gaan voor die mooie structuur, de lekkere bite en de rokerige smaak, kinderen houden toch wat meer van een fijne structuur en minder uitgesproken smaak. Grappig om te zien hoe de winnaar bij de volwassenen in de onderste regionen bij de kinderen komt. De nummer twee bij kinderen scoort ook relatief goed bij volwassenen: Jumbo levert de allemansvriend voor het gezin.

De vierkante plakken van de Jumbo hebben helemaal geen vrienden: 'zuur', 'niet veel smaak' en 'vies' zijn de commentaren. De Plus slagersachterham klinkt ambachtelijk en lekker, maar vinden de mensen een beetje kippig smaken, niet echt naar ham. Hoogvliet levert een te droge ham en Ons thuismerk van de Dirk en de Dekamarkt, die door kinderen hoog beoordeeld wordt, heeft voor de volwassenen echt te weinig smaak.

Net als bij de 30+kaas en de knäckebröd lukt het Lidl weer iets te leveren wat een heerlijke ambachtelijke smaak heeft.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@