Van droom tot realiteit

Vrijdag 2 november 2018

We zijn live!

Na maanden van brainstormen, schetsen, schrijven, boodschappen doen, snijden en serveren is het dan zover: de lancering van 100%getest.

Al jaren liep ik, filmmaker Sander Ligthart, met het idee rond voor deze start-up. Ik ben 'fan' van de Consumentenbond: van haar onafhankelijke tests en vaak verrassende uitkomsten. Op het gebied van supermarktproducten worden slechts enkele producten getest en dat vond ik jammer. Ik bedacht me hoe gaaf het is als er tests van honderden producten zouden zijn. Hoeveel leuker zal boodschappen dan zijn..?

Hoe zou het zijn om zoveel testers te verzamelen, dat je ziet wat de voorkeur van mannen en vrouwen los van elkaar is? Zo kan je het perfecte biertje kopen voor je mannen- of vrouwenavondje... Of de voorkeur van kinderen? Als vader of moeder koop je immers soms speciaal producten voor hen. En wat als je meteen de vergelijking kan maken door middel van de voedingswaarden?

Op 4 november brachten we 100 mensen bij elkaar die de eerste 18 producten blind gingen proeven. Bij succes volgen vanaf januari elke maand 20 nieuwe tests.

Om verkeerde uitslagen te voorkomen hebben we aan alle testers gevraagd om hun voorkeur eerst op papier te zetten alvorens in onze 100%getest-app in te voeren. De laatste week hebben we dag en nacht gewerkt om handmatig stuk voor stuk alle uitslagen te controleren. Zo weten we 100% zeker dat de uitslag die we geven echt klopt.

Op 11 november zijn we live gegaan en zal blijken of het idee dat ik heb ook succesvol zal worden. Zoals elke start-up zijn we een lerende organisatie. Voor de testresultaten steken we onze handen in het vuur, maar wat betreft indeling, ontwerp en handzaamheid is feedback zeer welkom.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@