is er verschil te proeven?

Donderdag 6 december 2018

Wat is het lekkerste bronwater

Als wij van 100%getest ergens benieuwd naar waren, dan was het wel de uitslag van deze test. Aan de ene kant is water, gewoon water. Een product met de kortst mogelijke ingrediëntenlijst. Aan de andere kant zal er toch verschil moeten zijn tussen het hippe Italiaanse bronwater van San Pellegrino en AH sparkling water? Die laatste zal wel gewoon water met koolzuur zijn, lijkt het. Het verschil in score tussen de verschillende waters was ongewoon groot, dus verschil is er zeker. En mineraalwaters van de huismerken gingen gelijk op met de bronwaters van Spa en Bar le Duc. De winnaar: met ruime afstand Chaudfontaine.

Grote bubbels, kleine bubbels, ronde bubbels, platte bubbels: ze zaten er volgens onze testers allemaal in!

Bij een chique dinertje met mooie glazen wijn serveer je geen bruisend water van het huismerk van de Plus of de Albert Heijn. Toch vallen deze waters blind geproefd veel beter in de smaak dan pak 'm beet San Pellegrino. 'Rare bijsmaak', 'houtig' en 'zuur' zijn de kritieken op dit exclusieve bronwater. Ook het water van Sourcy, afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug valt niet in de smaak vanwege het zure karakter. Het water van Saskia, het huismerk van de Lidl vindt bijna iedereen dan weer te zout.

Spa Intense dan? Dat is nu echt water met 'grote bubbels'. 'Kraanwater met prik' schrijft iemand anders op. In elk geval goed genoeg voor een 4e plek. Als het aan vrouwen ligt, komt de Spa op plek 2, vlak achter... het water van de Plus!

De tong maakt kennelijk geen onderscheid tussen bronwater van een exclusief merk of niet, hoewel je naast Lidl niet bij de Aldi of de Jumbo moet zijn. De winnaar Chaudfontaine komt gek genoeg bij weinigen als echte winnaar uit de test. Dit in tegenstelling tot de waters van gwoon, Bar le Duc en Natural cool (o.a. Dirk en DekaMarkt) die zowel fans als vijanden hebben vanwege de wat uitgesproken smaak. De winnaar is een allemansvriend, die smaakt het meest naar water.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@