Croky, Lay's of iets anders?

Zaterdag 1 december 2018

Heeft Lay's de lekkerste paprikachips?

Net als cola, sinaasappelsap en bier hebben mensen bij chips een sterke voorkeur voor een merk. "Het moet wel van Lay's zijn, anders proef ik het...", hoor je vaak. Maar wat als je de verschillende merken serveert in standaardbakjes: halen ze 'hun merk' er wel uit? Nee, blijkt uit onze test met 100 blindproevers.

Deze chips smaakt gewoon zuur!

Krokant, maar niet te hard en een goede paprikasmaak, maar geen rare bijsmaak, daarmee is het eisenpakket van de testers wel klaar. Kritisch proeven de testers de chipjes en de gezichten spreken meteen boekdelen. De biologische variant van Jumbo en AH vallen meteen op: 'dunnetjes', 'matig', 'smaakt als naturel' wordt er over de laatste gezegd, die van Jumbo smaken zelfs verbrand. Deze twee eindigen helaas als allerlaatste.

Van Lay's zijn de verwachtingen hooggespannen, maar niemand haalt dit merk er gek genoeg uit. De meeste mensen vinden er weinig smaak aan zitten, flauw, een middelmatig chipje. Het merk Croky weet hogere ogen te gooien: lekkere chips die goed in balans zijn. Als kinderen geen roet in het eten hadden gegooid, was het waarschijnlijk zelfs de winnaar geworden, maar bij hen eindigt 'ie ergens halverwege. Hmmm, aan het zout kan het niet gelegen hebben: Croky is een van de zoutere.

Jumbo is de chips met de echte goede paprikasmaak, daar is bijna iedereen het wel mee eens, hoewel kinderen zelfs deze ergens in het midden zetten. Voor kinderpartijtjes kan je beter de chips van Albert Heijn kopen: het huismerk of de Basic variant.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@