van chemische nasmaak tot ambachtelijk

Dinsdag 6 november 2018

Wat is de lekkerste gevulde speculaas?

Gevulde speculaas mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Maar is het wel een goed idee om dat bij de supermarkt te kopen? Onze testers beoordeelden speculaas waarvan de vulling precies dezelfde structuur en smaak had als het deeg. En proefden er ook een die ronduit chemisch smaakte… of zelfs naar champignons! Moet je voor de beste speculaas dus naar de banketbakker of volstaat de supermarkt?

Speculaas moet stevig zijn en vooral naar speculaas smaken.

December is de maand van de zoetigheid: kruidnoten, chocolademelk, slagroom, chocoladeletters en natuurlijk gevulde speculaas. De zoetekauwen smulden wat af, terwijl anderen zich door de zoetigheid heen moesten bijten.

'Te zoet of niet te zoet' dat was iets waar smaken verschilden. Zo vond de een de speculaas van Bakkers Best en het huismerk van Jumbo te zoet, anderen roemden de heerlijke smaak. Waar iedereen het over eens was dat de producten van de Banketgroep en van het huismerk van de Coop en de Plus wel erg slap, notig en bitter waren. Speculaas moet dus stevig zijn, liefst ook met een stevige korst zodat je het verschil met de vulling kan proeven.

Verder moet de kruidige smaak van speculaas aanwezig zijn. Vooral die van de Albert Heijn had dit niet voldoende.

De uiteindelijke winnaar, Bakkers Best, werd door bijna iedereen hoog beoordeeld vanwege de ambachtelijke smaak en structuur. Liefhebbers weten dus waar ze moeten zijn!

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@