De uitslag is verrassend

Zaterdag 17 november 2018

Is Chocomel de allerlekkerste?

Chocolademelk: van 'dunne waterige zooi', tot die volle 'echte Chocomel-smaak'. Maar is dat wel echt de Chocomel die men denkt te proeven?

Mensen gingen op zoek naar de enige ├Ęchte.

Over één ding zijn eigenlijk alle testers het wel eens: de chocolademelk van Inex en Milsani kunnen beter meteen de prullenbak in. Zonder uitzondering werden deze producten op de allerlaatste plaats gezet. 'Bedorven smaak', 'chemisch', 'ranzig' en 'bah': slechts een kleine bloemlezing uit de kritieken. Inex brengt alleen de halfvolle variant uit: zal daar het verschil zitten?

Mensen leken toch echt op zoek naar de 'echte Chocomel-smaak'. Eigenlijk best knap dat een merk kennelijk de standaard neerzet voor een product. Iets dat Coca-Cola ook is gelukt. Daarover over een paar weken meer...

Maar welke van de bruine goedjes in de standaardflesjes die we 100 mensen lieten proeven is de echte? Enkele testers hadden het goed en pakten zonder moeite de Chocomel eruit. De meeste zagen de chocolademelk van het Plus huismerk, het huismerk van Albert Heijn of zelfs het budgetmerk AH Basic aan voor de enige èchte. Alledrie scoorden zonder uitzondering hoge cijfers: 7-ens, 8-en en 9-ens.

De uiteindelijke uitslag is uiteindelijk een fotofinish tussen Chocomel en die van het huismerk van Albert Heijn: chocomelk classic. Uiteindelijk wint die van Albert Heijn nipt, maar het scheelt bijna niets. Opvallend vierde is de budget-chocolademelk van AH basic.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@