Het ultieme kersttoetje?

Woensdag 19 december 2018

Supermarkt-tiramisu's verrassend lekker

De échte tiramisu: heerlijk romig, een mooie cacaolaag en op de bodem met koffie doordrenkte koek besprenkeld met alcoholische drank. Het water loopt de testers al in de mond: de ultieme bekroning van het kerstdiner straks. De hamvraag: kan je niet beter tiramisu zelf maken in plaats van het overlaten aan de supermarkten? De 100 testers gaan aan het werk om teleurstellingen bij u thuis te voorkomen.

Eén gerecht, maar wàt een verschillen!

De grootste uitdaging van de toetjesmakers? Tiramisu bestaat uit verschillende lagen met verschillende smaken en structuren. Daar is in sommige gevallen niets meer van terug te vinden: de Italiamo van de Lidl en die van de Plus blijken een 'zompige massa', 'klef' en 'dun'. Mensen missen hier de uitgesproken smaken van cacao van de toplaag en de goede koffiesmaak op de bodem. De tiramisu van De Zaanse hoeve was juist weer droog en plakkerig, de smaak van alcohol deed de andere smaken verdwijnen. Daar hadden kinderen dan weer geen last van: zij mochten alleen de bovenlaag proeven.

Er waren twee duidelijke winnaars die werden geroemd om hun 'goddelijke smaak': de Jumbo en die van de Aldi. Maar ja, als je dan ook Pure luxe prestige tiramisu heet, dan mag het ook wel...

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@