De voordeligste wint!

Zondag 4 november 2018

Welke letter smaakt het beste?

Als onze testers naar één onderdeel hebben uitgekeken, dan is het wel naar de chocoladelettertest. Vol verwachting worden de eerste brokjes opgeknabbeld, maar regelmatig levert dat teleurgestelde gezichten op. De uiteindelijke winnaar is verrassend: de goedkoopste letter uit de test vinden 100 mensen het allerlekkerste, de duurste eindigde veruit onderaan.

De luxe Droste eindigt teleurstellend onderaan.

Bij chocolade draait het allemaal om de balans: romig, maar niet te slap, een bite, maar niet te hard en de 'echte cacaosmaak', maar niet muf. In dat laatste slaagt Droste in ieder geval niet. De prachtige luxe verpakking is niets meer waard wanneer mensen 'blind' proeven. 'Muf', 'smeuïg vies', 'rare nasmaak' werden genoteerd. Ook de biologische melkchocoladeletter van AH valt niet in de smaak en krijgt kwalificaties als 'cacaofantasie', 'heel zoet', 'vreemde smaak', 'koekjeschocola' en 'zuur'.

Dan doen de repen van Verkade en Delicata het een heel stuk beter. Vooral de romigheid valt op, 'het smelt in de mond', hoewel niet iedereen daarvan houdt. De letters zijn bijna niet te eten zonder vieze handen te krijgen, zo romig zijn ze.

De spotgoedkope Letter (dat is de enige merknaam die op de verpakking is te lezen) van de Dirk en de Dekamarkt is een allemansvriend. Waar Verkade en Delicata veel fans, maar ook wel critici hadden, geeft bijna iedereen de Letter een betrekkelijk hoog cijfer. Wel knap voor een product dat samen met de letters van de Lidl en Aldi de goedkoopste is.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@