voor wie koop je het?

Zondag 4 november 2018

De grote kruidnootjestest van Nederland!

Een kruidnootje is een kruidnootje? Dat blijkt niet uit de test: 100 mensen proefden heel iets anders. En het perfecte nootje voor kinderen is van een ander merk dan voor volwassenen...

Smaakvolle en keiharde nootjes naast saaie 'pieten'

De smaken van de nootjes verschillen behoorlijk. Vrij unaniem is men over de kruidnoten van Kleintje: die zijn best apart. Termen als: ‘een rare nasmaak', ‘boterig' of zelfs ‘spicy' werden tijdens de testdag genoteerd. Kinderen blijken een volstrekt andere smaak te hebben dan volwassenen. Dit merkten we al op de testdag zelf toen de vloggende familie Bellinga (10 miljoen views per maand) meedeed aan de kruidnotentest. Vader Daniël vond de ambachtelijk aandoende noten van Jumbo erg lekker, maar zijn zoon koos voor de keiharde nootjes van Bolletje. Daar zijn de meeste kinderen het mee eens. Terwijl volwassenen hun kiezen stukbijten op Bolletje, plaatsen kinderen ‘m op 1 en op 2 het ook al harde nootje van Hoogvliet. Volwassenen gaan liever voor de wat uitgesprokenere smaak en minder harde noot van Banketfabriek de Nijverheid. Die smaak mist het strooigoed van gwoon, Plus en Favorina. 

Sinterklaas weet nu dus waar hij het beste kruidnoten kan kopen: voor pakjesavond die van Bolletje, voor surpriseavond toch liever die van Banketfabriek de Nijverheid.

Meld je aan en ontvang de laatste updates direct in je mailbox!

@